marți, 18 iunie 2013

Chimicalele din produsele cosmetice pentru copii si efectele acestora!


Am decis sa revin la articolele destinate informatiei despre chimicale, deoarece vreau sa va informez despre continutul alarmant din produsele cosmetice destinate copiilor.Articolul destinat celor maturi cu asa gen de informatie il gasiti aici .
Pentru fiecare parinte sanatatea copilului sau este cea mai importanta , de aceea, cel matur este responsabil de alegerea pe care o face in materie de cosmetice si aici vorbim de : cremele pentru copii , uleiuri , pudra de talc si alte produse pe care mamele le folosesc in ingrijirea zilnica a copilului. Faptul ca aceste produse sint procurate din farmacie , nu garanteaza siguranta ca sint bune pentru copil. Mamele care au copii mici trebuie sa citeasca foarte atent informatia de pe eticheta produsului si pentru inceput sa se informeze despre ingredientele continute. In foarte multe cazuri, aceste produse au efectul imediat si provoaca indata alergii , insa in majoritatea cazurilor efectele acestor produse sint latente. Marea problema in ziua de azi ca acest lucru trebuie dovedit cum este in cazul pudrei de talc ( timp de 30 ani) . 
Paradoxul unei creme cu chimicale pentru funduletul bebelusului, de exemplu, este urmatorul: contine parafina lichida (ulei mineral) in cea mai mare proportie, folosita datorita actiunilor emoliente, lubrifiante, dar efectul hidratant este de scurta durata; pielea se usuca rapid, datorita distrugerii barierei uleioase proprii pielii sanatoase. Astfel, nevoia de a cumpara crema este indusa prin insasi natura cremei, adica folosirea unui ingredient care actioneaza pe termen scurt, dar care apoi distruge pielea, creeaza necesitatea de a cumpara inca un produs. Este o metoda excelenta de a vinde permanent si a deveni un produs apreciat de toata lumea.
Un alt ingredient folosit pe scara larga in produsele cosmetice pentru copii este lanolina.
Lanolina este o ceara prezenta pe firul de par al oilor domestice si este extrasa prin strivirea lanii. Mai mult, lana din care este extrasa lanolina este contaminata cu pesticide si insecticide. Acestea pot fi eliminate, dar cu ajutorul unor actiuni care nu sunt deloc naturale. Aceasta are un continut ridicat de esteri (97%), alcool, acizi si hidrocarburi. In 1982, NACDG (North American Contact Dermatisis Group), a publicat un studiu realizat timp de 13 ani, studiu legat de reactiile la produsele cosmetice.In proportie de 4,1% dintre subiectii care aveau dermatita de contact datorata produselor cosmetice care aveau, de fapt, dermatita cauzata de lanolina.Un alt factor important al achizitionarii unor produse pentru bebelusi si copii care nu contin lanolina, este ca lanolina poate provoca forme grave de acnee. Dupa cum v-ati dat seama, intra iarasi in discutie factorul timp, fiindca folosim o crema cu lanolina cand copilul are 2 luni si va avea acnee severa la varsta majoratului. Efectele latente sunt cele mai periculoase, in principal datorita faptului ca este greu de conceput ca actiunile noastre de astazi vor afecta copilul peste 15-20-30 ani.
Aceasta informatie a fost despre ingrediente folosite in produsele cosmetice destinate copiilor. Iar acum vreau sa public si ceva informatie despre pudra de talc folsita pe larg de catre mamici care au copii mici. 
Informatia pe care urmeaza sa o cititi va " taia" dorinta de a mai procura acest produs. 
Talcul este un mineral cu duritatea cea mai mica. Se gaseste in natura sub forma cristalizata  si ia nastere din silicate de magneziu. Este exploatat la scara industriala in SUA, Europa si China.Talcul se foloseste foarte des pentru a fabrica: hartie, vopsea, lac, plastic, cauciuc, ceramica. Nu mai vorbim despre industria farmaceutica, unde gasim in cantitati industriale pudra de talc. Aceasta este folosita in mod deosebit pentru funduletul nou-nascutului si bebelusului.
Prestigioasa universitate Harvard a publicat un studiu legat de aparitia cancerului uterin si folosirea pudrei de talc pentru a pastra zona genitala uscata. Harvard a inceput acest studiu acum aproape 30 ani, iar rezultatele publicate in 2008 nu sunt deloc imbucuratoare. Mai sint si alte afectiuni precum: problemele pulmonare si respiratorii, datorita inhalarii talcului, dar si de boli oculare grave. In produsele cosmetice, talcul se foloseste datorita calitatilor absorbante si proprietatilor de colorare. De la sapun pana la creme, de la pasta de dinti pana la fard de pleoape sau fond de ten, talcul este prezent zi de zi in viata noastra. Si nu ar trebui sa fie.
La acest subiect as vrea sa mai adaug si citeva link-uri utile cu informatie despre pudra de talc, sa nu credeti ca scriu aceste informatii nebazindu-ma pe ceva.


Publicatie pe Protv.ro
Articlol pe Kudika.ro

De aceea va indemn dragi mamici sa folositi metode naturale dar si produse naturale destinate copiilor. 
In urmatorul articol voi prezenta uleiuri pentru copii naturale fara pic de chimicale si creme bio-organice produse de Soapmill si distribuite in Republica Moldova de TINI GREEN
Acordati mai multa atentie acestor produse , la fel cum acordati atentie alimentatiei copilului , deoarece efectele acestor produse sint latente , ceea ce la moment nu ne trezeste semne de alarma ne va face sa regretam in timp. 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu