duminică, 23 iunie 2013

Ingrediente pure neprocesate: Untul de Shea si Cacao


Intr-o lume in care femeile sint sufocate de produse cosmetice si de machiaj , pline de ingrediente chimice , cremele organice sint ca razele de soare aparute dupa zilele ploioase.
Din pacate multe femei nu cunosc inca beneficiile ingredientelor pure aduse din natura pentru a mentine frumusetea unei femei. Cel mai interesant lucru este ca, avind acces usor la atita informatie despre produsele naturale , femeile de azi inca mai cred in reclamele frumos aranjate despre cremele comerciale ca au "actiuni miraculoase". Pina la urma este alegerea fiecaruia, insa totusi, sper ca informatia din acest articol va schimba preferintele femeilor in materie de ingrijire a tenului si corpului.  

Primul ingredient l-am ales sa fie...Untul de Shea (neprocesat) deoarece el se regaseste aproape in fiecare crema organica si este considerat "aurul femeilor" .Un copac care creste in savanele din Africa de Vest ne ofera unul dintre cele mai apreciate unturi din industria cosmetica.Untul de shea nerafinat contine vitaminele A, E, F, K, minerale si constituie un excelent hidratant, deosebit de folositor pentru pielea uscata, matura, ridata sau iritata.Textura untului este una fina care patrunde usor in piele, permitandu-i sa respire fara sa astupe porii. In acelasi timp este un ingredient perfect de protectie solara.De aceea este folsit in crema de protectie solara pe care o sa o vedeti prezentata in articolul urmator.Trebuie sa stii ca este un excelent reparator la nivel celular. Amelioreaza sensibil si relativ rapid efectele vizibile ale psoriazisului, zonei zoster, alergiilor, iritatiilor, eczemelor, acneei si dermatitei atopice. Poate fi folosit ca masca pentru scalp si par, untul de shea elimina matreata si calmeaza pielea iritata.


Untul de cacao este extras din boabele de cacao si provine traditional din America de sud si Africa centrala.
Untul de cacao este un ingredient natural hidratant. Acesta este bogat in grasimi care, in contact cu pielea sunt absorbite foarte repede. De asemenea, spre deosebire de alte produse de hidratare, untul de cacao nu blocheaza porii si permite pielii sa respire. Este recomandat pentru toate tipurile de piele, mentinand pH-ul optim si conferind un aspect sanatos. Acesta are puternice efecte anti-imbatranire, motiv pentru care este recomandat pentru utilizarea zilnica, dar mai ales inainte si dupa expunerea la soare. Acidul cafeic din untul de cacao ajuta pielea sa se protejeze impotriva radiatilor UV si intarzie imbatranirea prematura a acesteia, ajutind la o bronzare naturala uniforma. Continutul crescut de acid stearic favorizeaza retentia apei  in piele, mentinind elastictatea acesteia. 



Untul de shea si cel de cacao sunt doua din cele mai bogate substante emoliente naturale care confera pielii o hidratare intensa si multe beneficii. Amandoua sunt folosite de secole in ritualurile de infrumusetare si ingrijrie a pielii si ca ingrediente active in creme. Aceste ingrediente le gasiti si in Cremele Organice distribuite de TINI GREEN  pe care le gasiti aici
Important e ca aceste unturi sa fie neprocesate, pentru ca doar atunci au efectele enumerate mai sus, daca sint procesate vor avea actiuni doar de hidratare. 
Rasfatati-va tenul si corpul cu aceste ingrediente 100% naturale.










Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu