duminică, 16 iunie 2013

Uleiuri Naturale : adevarate comori


Metodele naturiste reprezinta o tendinta de intoarcere la conceptele de baza in ingrijirea pielii, pe fondul faptului ca tot mai multe femei se conving de efectele nocive pe care substantele chimice din produsele cosmetice le pot avea asupra pielii. 
Uleiurile naturale sunt folosite in tratamente de infrumusetare inca din Grecia antica, pentru beneficiile extraordinare pe care le ofera in ingrijirea corpului si tratarea diverselor neplaceri dermatologice. Acestea se extrag din radacini, scoarta, tulpini, flori, fructe si frunze, prin diverse procedee, cum ar fi extractia la rece si distilarea. Cele mai bune sunt uleiuri obtinute prin presare la rece, despre acestea se spune ca reprezinta "sufletul plantei". 

In acest articol voi oferi si informatie despre intrebuintarea fiecarui tip de ulei si beneficiile acestora. 

Uleiul de argan se produce numai în Maroc, din fructele unui copac numit Argania spinosa şi este unul dintre cele mai rare uleiuri din lume. Localnicele îl folosesc de sute de ani în ritualul zilnic de îngrijire, datorită proprietăţilor sale antioxidante şi conţinutului bogat în vitamina E, acizi graşi (omega 3, omega 9 şi omega 6).În comparaţie cu uleiul de măslnine, conţine de 3 ori mai multă vitamina E. Poate fi folosit impotriva ridurilor, acesta poate fi aplicat în stare naturală pe piele, fără să-l combini cu alte creme. Hidratează tenul şi oferă elasticitate. De asemenea, deţine capacitatea de a regenera pielea afectată de arsuri solare şi ajută în procesul de cicatrizare. Este bogat în steroli care îi conferă proprietăţi antioxidante, eficiente în reducerea ridurilor. Poate înlocui cu succes crema de zi sau de noapte şi redă strălucirea pielii. Are o textură uşoară şi intră foarte repede în piele.
Recomandat pentru: orice tip de ten

Uleiul din simburi de struguri este ideal pentru ingrijirea tenului, fiind foarte bogat in antioxidanti. Printre beneficiile acestui ulei asupra tenului se numara mentinerea elasticitatii, a unei complexitati uniforme, lupta eficienta cu imbatranirea. Pentru ca este un hidratant puternic, dar care nu astupa porii si ajuta in regenerarea celulelor, regasim uleiul din seminte de struguri in produse pentru orice tip de ten, dar si in produse care combat vergeturile sau alte semne inestetice ale pielii. Se absoarbe foarte repede in piele si contine renumitii flavonoizi, cei care inhiba reactiile alergice.
Recomandat pentru: orice tip de ten

Ulei de migdale dulci 100% natural este extraordinar pentru ingrijirea si hidratarea zilnica a pielii tale!
Acest ulei miraculos este perfect si pentru tratarea cearcanelor sau hidratarea buzelor. Continutul ridicat de acizi linoleici si oleici fac uleiul de migdale dulci extrem de valoros, redarea stralucirii pielii, emolierea intensa si profunda a pielii, scaderea iritatiilor si a inflamatiilor prezente pe piele, prevenirea vergeturilor, incetinirea procesului de imbatranire a tegumenului, netezirea ridurilor. Ajuta de asemenea la eliminarea matretii.
Uleiul de migdale este folosit frecvent pentru tratarea pielii uscate, atenueaza senzatia de mancarime, durerea, eruptiile cutanate, uscaciunea, iritatiile si arsurile. 
Recomandat pentru: ten uscat, ten matur, ten normal

Uleiul de jojoba este extras din arborele jojoba, si are un continut foarte apropiat de cel al uleiului natural produs de pielea omului: sebum.Uleiul de jojoba poate "pacali" pielea, care crede ca produce indeajuns sebum, echilibrand, astfel, productia de ulei. Este un ingredient foarte stabil in produsele cosmetice, nu isi pierde proprietatile, chiar si dupa un timp indelungat de depozitare. Este usor absorbit de piele, este non-alergenic si poate fi un tratament ideal pentru pielea de sub ochi, un demachiant excelentUleiul de jojoba este singurul ulei recomandat si pentru tenul gras, regland secretia de sebum.
Uleiul de jojoba poate fi folosit cu succes in tratarea calcaielor crapate sau uscate,
reprezentand unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru frumusetea picioarelor.
Are o concentratie de iod de peste 80%, de aceea este perfect pentru a dezinfecta, a cicatriza si a grabi vindecarea ranilor, zgarieturilor sau iritatiilor.
Recomandat pentru : tenul gras, ten normal . 

Uleiul de ricin provine din semintele plantei “ricinus” originara din Africa si India, unde se dezvolta sub forma unor arbori de 10-15 m.
Uleiul de ricin este 100% natural si este considerat unul dintre cele mai puternice uleiuri detoxifiante din lume. Uleiul de ricin este un emolient natural care iti penetreaza pielea si ajuta la stimularea producției de colagen si elastina. Aplica-l pe dischete demachiante si apoi pe gene si sprancene. Vei vedea ca se vor indesi rapid si vor capata o stralucire sanatoasa. Componenti principali sunt: acid ricinoleic, palmitic, stearic, omega-6, omega-9, saruri minerale, enzime, vitamina E. Uleiul de ricin se aplica ca atare pe piele, scalp, gene, sprancene, par. Uleiul de ricin se mai foloseşte împreună cu uleiul de jojoba pentru a curăţa porii şi a îndepărta punctele negre. Cele două tipuri de ulei se amestecă în proporţii diferite, în funcţie de tipul de piele. Pentru ten normal se face un amestec din 1⁄4 ulei de ricin şi 3⁄4 ulei de jojoba, iar pentru ten gras, 1⁄3 ulei de ricin, 2⁄3 ulei de jojoba.Soluţia obţinută se aplică pe faţă şi se masează pentru 20 de minute.


Incercati remedii naturiste pentru ca nu ve-ti regreta niciodata , iar tot ce ne-a oferit natura pentru a ne mentine tinere si frumoase ar trebui sa exploatam la maxim. Sa ne bucuram de aceste produse miraculoase extrase din arbori si plante, prin metoda ce pastreaza intacte toate elementele benefice ale acestora. Putem sa ne mentinem frumusetea naturala fara a folosi tot felul de creme sintetice, care de fapt, nu ne ajuta cu nimic. In acest articol am scris doar citeva beneficii ale acestor produse. In combinatii cu alte produse naturale puteti obtine masti naturale pentru ten si corp , dar ,despre aceasta va voi vorbi intr-un alt articol , asta pentru a nu va abunda cu multa informatie pentru inceput. 

Aveti grija de voi ! 

TINI GREEN 





Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu