marți, 4 iunie 2013

Renuntam la sapunul comercial si gelul de dus pentru ca...


... aceste produse de ingrijire corporala pe care le folosim zilnic sint daunatoare pielii noastre. Dovada sint substantele toxice ce se contin in aceste produse si pe care le voi enumera in continuare in acest articol. 

Pielea este cel mai mare organ al corpului, respira si, in conditii de sanatate optima, se regenereaza la fiecare 27 de zile. Ea elimina toxinele din corp, protejeaza organismul impotriva razelor ultraviolete si infectiilor cauzate de bacterii, virusi. Asa deci, este organul care se expune direct la factorii de mediu si care trebuie protejata si ingrijita cu cele mai bune produse. Sapunurile comerciale ce contin grasimi animale nu fac decit sa dauneze pielii si astfel colmateaza porii si impiedica hidratarea naturala a pielii. 

In continuare , am pregatit o lista cu ingrediente chimicale ce fac parte din componenta sapunurilor , gelurilor de dus si altor produse cosmetice comerciale. Aceste substante sint folosite din mai multe motive : pastreaza produsul pe termen indelungat, sint mai reduse la pret decit cele naturale. 

1.Ethanolul are mai multe denumiri , printre care alcool ethylic si alcool pur .Se gaseste in bauturi spirtoase si in termometre. Se produce si se foloseste in industria petroliera.
Este un alcool pur, volatil, iar intoxicatiile cu Ethanol datorita ingerarii sau inhalarii sunt numeroase.

2.Propylen Glycol este tot un fel de alcool incolor, care se produce din glicerina. Propylen Glycol se foloseste in industria farmaceutica ca solvent, si aditiv in industria alimentara. 
Aceasta substanta se foloseste in mod frecvent in : produse de machiaj, sampoane, sapunuri, gel de dus , crema de corp , pudra si servetele pentru copii. Dar, spre surprinderea multora acest lichid se gaseste si in substante pentru indepartarea petelor, vopsea, balsam pentru rufe si adeziv .
Datorita faptului ca are un punct de inghet situat in jurul valorii de -50 grade Celsius, este folosit ca agent de dezghetare sau de prevenire a inghetului pe pistele aeroporturilor din intreaga lume. 
Acum puteti sa va imaginati la cit sint de daunatoare aceste produse. 

3.EDTA (acid tetra-acetic de amino etilena) ce se afla la loc de cinste pe lista ingredientelor ce se folosesc in produse spumante (spumant de baie, gel de dus, sampon, sapun si produse de curatare a tenului). Se obtine in procesul de sintetizare a doua substante : formadelhida si cianura de sodiu . Formadelhida este un compus chimic extrem de toxic si periculos pentru sanatatea umana. Iar cianura de sodiu are un grad inalt de toxicitate si o actiune extrem de rapida , mai mare decit a oricarei otrave. EDTA provoaca tulburari hormonale , cancer renal, hepatic, afectiuni dermatologice , renale si intestinale .

4.Parabenii  sunt substanţe chimice cu rolul de a conserva produsul pe un termen mai lung. Îi găsim în şampoane, geluri de duş. În lista de ingrediente, ei apar sub denumirile de methylparaben, benzylparaben, propylparaben, butylparaben şi ethylparaben. Un studiu realizat în 2004, a demonstrat prezenţa parabenilor în tumorile la sân a 19 din 20 de femei care au participat la această cercetare.

5.PHTALATE (FTALAŢII) - sunt produşi chimici prezenţi în şampoane, săpunuri. Îi recunoşti pe ambalajul produselor după denumirile de dibutylphthalate (DBP), dimethylphthalate (DMP) şi diethylphthalate (DEP). Studiile arată că această substanţă este responsabilă de infertilitate la femei şi de scăderea calităţii spermei la bărbaţi, dar şi de anomalii genitale la nou-născuţi.

Toate aceste chimicale dauneaza organismului nostru , iar in timp, descoperim afectiuni pe care trebuie sa le tratam ulterior si pentru care cheltuim foarte multi bani. Chiar si specialistii in medicina ne indeamna sa prevenim aparitia bolilor si sa investim mai mult in sanatate pentru ca este mai scumpa decit toate. Alegeti un mod de viata sanatos si cititi cu atentie etichetele de pe produsele ce le intrebuintati zi de zi. 


Chiar in articolul anterior aveti prezentata o gama larga de sapunuri naturale ce Nu contin chimicale si sunt adaptate tuturor tipurilor de piele, asa deci, alegeti unul dintre aceste sapunuri si nu ve-ti fi expusi riscului de a va imbolnavi. Iar in articolul ce urmeaza ve-ti gasi informatie despre gelurile de dus 80% Organice si 100% Naturale certificate de catre Austria Bio Garantie . 

Sper ca aceasta informatie va prinde bine atunci cind ve-ti decide ce fel de produse sa folositi. 

Un om informat este protejat!  

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu